Translate

diumenge, 18 d’abril del 2010

Fira llatinoamericana


Aquest cap de setmana s'ha celebrat a la Farga de l'Hospitalet la V edició de Vive Latinoamérica. Una mostra d'entitats, intitucions i empreses al voltant del món llatinoamericà. Trobada, informació, mostra,... com ha de ser una fira.

Els companys i companyes de Xarxa Llatina han estat molt presents i han treballat bé. Xarxa Llatina és una sectorial del PSC que obre un espai de trobada entre les persones llatinoamericanes que s'apropen al nostre projecte. No és que volguem fer sectorials en funció de l'orígen de cadascú, tots compartim els mateixos valors i projecte, però sí és una forma d'apropament i de compartir realitats comuns. Si la societat és plural, les seves organitzacions, també les polítiques, han de ser plurals.

Presents a la Fira també un bon grapat d'entitats, començant per Fedelatina, o diferents associacions en funció dels països d'orígen. Varem tenir l'oportunitat d'intercanviar opinions sobre el moment que vivim i sobre els reptes. Presents també els sindicats d'UGT i CCOO i la seva tasca vers els treballadors i treballadores estrangeres, les institucions com la Secretaria d'Immigració i la Diputació de Barcelona, concretament l'àrea d'immigració i ciutadania.

Diuen que la bona notícia no és notícia, malauradament ho veim sovint. Però caldria accentuar les notícies positives de tanta gent que treballa per la integració i la convivència.

El Barça també era present. I era qui tenia més cua de tots els stands, la gent es podia fotografiar amb les sis copes guanyades l'any passat!. Mirant la gent, vaig pensar que el Barça és també integració. La identificació amb els símbols i les emocions també juguen en el terreny del sentiment de pertinença.

2 comentaris:

GAJÉATE ha dit...

Gràcies per ser-hi, però no em refereixo a ser-hi a la Feria Latinoamerica, sinò a ser-hi sempre quan et demanem.

Un petó socialista i llatinoamericà ben fort!

Erika
Secretària Organització
Xarxa Latina

Consol Prados Martínez ha dit...

Erika, gràcies a vosaltres la feina que feu, que és molt important.
Endavant i abraçada!