Translate

dilluns, 5 d’abril del 2010

Catalunya causa comuna


Volem enraonar, volem debatre, volem escoltar, volem noves idees. El 27 de març vam celebrar el primer plenari de la Conferència Oberta, Catalunya causa comuna.

El risc de parlar tant de la desafecció política és fer-la més gran. No s'hauria de parlar tant, només interessa als que s'alimenten d'ella, i la política no pot quedar segrestada. Per això, la millor manera de combatre és creant confiances i propiciant l'apropament.
Crec sincerament que al llarg dels mesos i en aquest primer plenari de la Conferència Oberta hem propiciat apropaments. Necessitem un partit que escolta, un partit amb porositat.

Un plenari com una plaça rodona, sis debats simultanis, i un espai molt obert. Un caos ordenat on sempre s'escoltava les veus d'algú.
Vull agrair i reconèixer gent que ho ha fet possible. En Raimon Obiols per la seva intuició. Els coordinadors dels debats que ens han portat la gent i han convidat a remenar les idees, Dani Font (Què esperem de l'educació avui), Jordina Freixenet (Els joves: motor de la participació), Jordi Font (El catalanisme del segle XXI), Dani de Torres (Ciutadania, diversitat i cohesió: la Catalunya gresol), i Paco Aranda (Després de la crisi: reptes i oportunitats) i coordinador de tota la moguda.

Vull agrair sobretot als ponents i participants del debat Bones pràctiques i innovació social que he tingut el plaer de coordinar. He aprés molt. Angels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya; Jordi Marí, director de Fets-finançament ètic; Miquel Miró, director de la Federació de Cooperatives de Catalunya; Gemma Lienas, presidenta de dones en xarxa; Antonio Centeno del Foro de Vida Independent; Rodérick Egal, delegat a Catalunya de Credit Cooperatif ; Quim Sabaté gerent de l'associació Ibn batuta; Josep Ma Villena, director de l'associació Diomira; Carolina Homar, directora de l'ICASS; Joan Salicrú, periodista i codirector de la revista Valors; David Pérez, director de la fundació Seira projecció i innovació del cooperativisme, Pilar Diaz, presidenta de l'associació Amputats Sant Jordi; Oriol Esculies, director de Projecte Hombre, Núria Valls, membre de la direcció de la Fundació Catalna de l'Esplai i de l'Observatori del Tercer Sector; David Elvira de Ciutadans pel Canvi.

Recomano molt fer un passeig pels links. És un tasteig, un bon tasteig, de les moltes iniciatives que neixen de la ciutadania. El dinamisme, la competitivitat i la maduresa d'una societat es mesuren, també, per la capacitat d'iniciativa de la seva ciutadania.

Les primeres Propostes del Plenari són molt potents. Catalunya la causa comuna cívica i democràtica, la causa comuna pel progrés econòmic i per la justícia social, la causa comuna de la nació i de la cohesió del poble, del bon govern de de l'ètica, de l'educació i la cultura, la causa comuna de l'autogovern i del federalisme a Espanya i a Europa.

Continuarem. Volem ampliar els motius i la gent.

2 comentaris:

Víctor Cerveto ha dit...

Bona feina! Va ser un dia molt actiu i intens!

Consol Prados Martínez ha dit...

Gràcies Víctor pel comentari. I gràcies per la foto!!