Translate

dilluns, 27 d’abril del 2009

La gent és part de la solució

Recomano l'article d'avui a El País, de Jordi Borja, Por un realismo social, hoy.
"los colectivos sociales únicamente se consideran como problema o en el mejor de los casos como víctimas a las que hay que asistir y no parte de la solución".
Hi ha mesures per superar la crisi que són immediates necessàriament. Però cal una mirada més enllà que necessàriament passa per la implicació del capital humà, si no es té en compte la gent com a part de la solució, és a dir, del progrés, sortirem de puntetes però sense la fortalesa suficient. Error per tant en les mesures immediates si no s'acompanyen d'estratègies de futut.
Per això caldria provocar "oportunidades de introducir dinámicas de cambios socioeconómicos y de modelos de gestión". Espero que s'aprofiti per aquesta mirada més enllà i serveixi la lliçó.
Curiosa la interpretació "gente de izquierdas y pragmáticos", com si l'esquerra només fos la utopia d'un imaginari ideal. I l'esquerra és acció quotidiana, també o sobretot, o com diu una cita "la utopia és una veritat avançada".
Borja parla de la seva generació també, i em fa pensar que cada generació ens fem d'un estil i construïm sobre els fets i els moments de l'entorn que vivim, el rio que ens arrossega. I ara ens toca a la nostra generació, i haurem d'enfocar bé davant moltes complexitats. Si no, la foto pot sortir moguda per la rapidesa dels esdeveniments.