Translate

diumenge, 5 d’abril del 2009

Després del G20, més Europa

Destaco les paraules de José Montilla en el Consell Nacional d'aquest cap de setmana, "el PSC té un compromís ferm en la construcció d'Europa. Treballar a Catalunya, a Espanya i a Europa, és compatible i és el que ens garantirà que Catalunya pugui tenir futur".

Amb aquesta crisi si una cosa és ben visible és que necessitem més Europa. Més Europa de progrés, i més pràctiques que sempre ha defensat la socialdemocràcia. Podem, hem d'influir, i tenim la garantia de pertànyer al Partit Socialista Europeu per fer-ho. No tothom té aquesta fortalesa de formar part d'un partit europeu i sumar així forces.

La nostra candidata, Maria Badia, i els companys i companyes que formen la candidatura desperten plena confiança i demostren molta competència.

Ens continuarem mirant el melic? No es pot afrontar les eleccions europees des del tacticisme que alguns practiquen en clau exclussivament interna (digase de CIU per exemple). Cada vegada més coses estan en joc, i la crisi econòmica ens ho demostra.

"Una crisi global exigeix una solució global". Alguns articles d'interès sobre el G20. La declaració final de la cumbre. Parlarem d'un nou capitalisme?, "El consenso de Londres", de Manuel Castells, i "L'endemà del G20", de Josep Oliver.

Enllaçant amb el post anterior, crec que les realitats del món ens exigeix més estratègia i menys endogàmia. Com destaca Miquel Iceta en el seu blog, "Cardús l'encerta", "La política estresada".