Translate

dimarts, 4 de novembre del 2008

El valor del "jo hi era"


Hem pogut seguir, bastant al detall, la campanya d'Estats Units. La intensa campanya de les primàries dels demòcrates i tota la campanya entre Obama i McCain. Jo m'ho he passat bé. I tinc, com moltes altres persones, moltes expectatives en Barack Obama. Crec que representa un canvi, ... aquest home que té una especial habilitat en arremangar-se les mànigues de la camisa que sempre és blanca. Transparència, proximitat.

Repasso algunes idees que m'han agradat, i et recomano que les puguis visitar.

Estic llegint aquest llibre, La audacia de la esperanza, i m'agrada. Conèixer el començament d'un compromís abans d'una carrera política, i els plantejaments sobre l'acció política que es poden extreure, "... lo que ofrezco es algo más modesto: reflexiones personals sobre los valores e ideales que me han llevado a la vida pública, ... de cómo podemos hacer que nuestra política vuelva a cimentarse en la noción del bien común".

Un video que em va impactar, Yes, we can. Diferent, el discur fet cançó i compartit per líders i rostres diferents a l'establishment. Vaig fer un post que et convido a visitar i on trobaràs el video. Quines són les raons perquè un video d'un discurs polític tingui més d'11 milions de visites en YouTube.
És curiós que els republicans, a la desesperada, intentin espantar l'electorat acusant Obama de socialista. Un article de Raimon Obiols.
I les lliçons que extreu en Toni Gutiérrez-Rubí, els seus articles en la seva web, i especialment la conferència que ens va fer en el Congrés del PSC del Maresme, Lliçons de la campanya d'Obama. En aquest link trobaràs la seva excel.lent exposició. Ja no només en clau nordamericana, sobretot en clau de la nova política que cal fer i que la nova societat necessita i busca. Fer política en xarxa i a les xarxes, feminitzar els valors de la política (la dona és Obama), pensar amb imatges, sumar líders de la modernitat, combatre les mentides, i emocionar amb idees (el valor del jo hi era allà, sentir que va amb tu).

Continuarem explorant aquestes lliçons, més enllà de les eleccions d'aquesta nit. Perquè necessitem de nova política.