Translate

diumenge, 8 de juny del 2008

Obama



En el darrer capítol de la temporada de House, de forma molt subtil, es veia una enganxina en la porta del lavabo, change, we can believe in.

Tres raons que em semblen rellevants, molt rellevants, del que significa Barack Obama en la carrera cap a la presidència dels Estats Units.

1. No pertany a l'establishment. Els seus orígens i la seva trajectòria ho diu. Trenca i representa canvi. Change, we can believe in.

2. Suma, encoratja, confia,... gent nova i diferent, noves oportunitats, ... Convida a creure en un projecte que trenca amb el cansament. Nosaltres podem, es pot. Yes we can

3. Transmet emocions. La força de la paraula. La política necessita paraules, missatge, ... crear confiances.

Si vols fer una ullada a la seva campanya Barack Obama

1 comentari:

Alfons Palacios i González ha dit...

Consol,

Em fascina un altre aspecte d'aquesta campanya trencadora, innovadora i fresca: quan a la campanya i als discursos Barack usa obstinadament el WE, el nosaltres,
busca la complicitat dels que l'escolten, ja siguin al poliesportiu de torn, o a casa seva a qualsevol racó dels Estats Units o del Món.

Sembla com si no expliqués el seu programa o el del Partit Demòcrata, sinó el programa de la gent, de tots, del poble senzill que no pertany a l'establishment, ni a cap partit, ni a cap lobby.

I aquest missatge que brolla de la gent i parla d'unitat per sobre de la legítima confrontació d'idees entre forces polítiques, el fa acompanyat d'un mosaic de rostres de totes les edats, de totes les races, de gent sense corbata.

El WE és un missatge de canvi (CHANGE), de regeneració de la vida pública que la gent senzilla pot fer (YES WE CAN) front els interessos dels poderosos.

Les coses poden canviar i som nosaltres, els ciutadans de a peu els que les farem canviar amb Barack al davant, que és un de nosaltres (WE).

Els ciutadans no són els destinataris de les propostes sinó els protagonistes.

És un missatge amb molta potència, una campanya per a estudiar i crec que sincera.

Espero que guanyi al novembre.

CHANGE, I BELIEVE IN!

Alfons