Translate

divendres, 4 de juliol del 2008

Breus

Tot i que fa alguns dies, vull destacar alguns dels darrers actes als que he assistit.

La setmana passada van signar un conveni de col.laboració en matèria d'educació el conseller Maragall i l'alcalde de Mataró Joan Antoni Baron. És un conveni que no té xifres econòmiques, per ara, sí és la voluntat de cooperació entre el Govern de la Generalitat i el Govern Local. Sí és el compromís per compartir la gestió. Aquesta és la notícia. Les voluntats compartides en la planificació, estratègia, necessitats i millores educatives a la ciutat. La mirada del Govern cap al món Local s'expressa en aquestes tipus de convenis. Perquè és el món municipal el que ha de tenir els instruments per respondre millor a les seves i particulars realitats. I la prioritat del Govern per l'educació és també expressió en aquest conveni. Ara cal desenvolupar-lo d'acord també amb la comunitat educativa.

Vull destacar una frase que tindrem més ocasió de comentar amb més temps en propers escrits, "esta es la realidad y la vamos a gobernar". És del ministre de treball i immigració, Celestino Corbacho. He tingut ocasió de trobar-lo en dues ocasions en aquests darrers dies en jornades i reunió en matèria d'immigració. I cal governar la realitat amb intel.ligència. Divendres passat la Diputació de Barcelona i la Delegació del Govern a Catalunya van fer una jornada adreçada al món local, que trobo necessària. Sí, continuo parlant de la necessitat de donar les eines necessàries als municipis per poder "govenar la realitat". Una taula compartida entre el ministre Corbacho, el president de la Diputació, Antoni Fogué, i el delegat del Govern a Catalunya Joan Rangel, va visualitzar l'acord de treballar amb els ajuntaments pel que fa als tràmits i normatives en l'àmbit de la immigració. En aquest sentit, destaco una altra reflexió del ministre, "hem d'evitar que sigui la mateixa administració la que provoqui situacions d'irregularitat de les persones".

La UGT de Catalunya va crear fa ja 15 anys AMIC. Ho varem celebrar dissabte passat a la plaça del Rei de Barcelona. Entitats i sindicats van tenir l'encert ja fa uns anys de preveure que la immigració necessitava respostes. I no exclusivament des de les administracions. AMIC ha anat desenvolupant una tasca d'acollida, de mediació, d'incorporació en definitiva dels treballadors i treballadores estrangers. Necessari. I per molts anys hi hagi compromís social.