Translate

diumenge, 8 de juny del 2008

Premis Gimm // Romeria


La ciutat està viva. Els caps de setmana de primavera sempre són plens d'activitat. Aqust any per això, una mica passats per aigua, però no ens queixarem.

La Fundació Gimm ha celebrat la 9a edició dels premis. És una bona manera de reconèixer la tasca que realitzen institucions i persones per la integració i la normalitat de les persones amb discapacitat.

El premi a la institució ha estat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet i la Fundació Teatre Alquimistes, que organitzen el Festival Internacional de Teatre Integratiu. Una bona i dinàmica experiència en l'àmbit cultural com a element integrador. El premi a l'empresa, per a DKV Seguros, per ser l'empresa que més quota d'ocupació directa de persones amb discapacitat. La responsabilitat social de les empreses cada vegada hauria de sumar més. El premi al mitjà de comunicació ha estat per a Servimedia, un diari digital sobre discapacitat i que utilitza les noves tecnologies per a la millora de l'accessibilitat a la informació i comunicació. I el premi a la persona per a Montserrat Pous, activista, periodista, lluitadora, ... que dirigeix l'empresa de comunicació InfoPres.

S'ha d'agrair al Gimm els trenta anys treballant en el sector de la discapacitat. Van començar modestament, i han estat capaços de consolidar-se i créixer, a Mataró i al Maresme. Molt, gràcies a la seva tossuderia, necessària quan a més de donar serveis, s'ha de reivindicar i fer visible els que tenen més dificultat per alçar la veu. Una ciutat i una societat més integradora i més accessible, guanya per a tothom. Felicitats al Gimm i la seva presidenta, la Silvia López, i a tots els premiats. I us recomano que feu un cop d'ull als enllaços per saber més d'aquestes experiències.
.................................................................................
Ja van 33 anys de Romeria Rociera de Mataró. A la Casa de Andalucía , organitzadora en els inicis, s'han anat sumant entitats culturals andaluses, i fa anys que s'ha consolidat com un esdeveniment que suma gent. Associacions com La Armonia, Círculo Flamenco, Sabor Andaluz, Hermandaz Rociera Divina Pastora, Hermandaz Rociera de Mataró, ... van néixer per aplegar orígens. No recordo quants anys fa, però ara ja bastants, que l'expressió d'entitats andaluses va ser un esclat a diferents ciutats catalanes, també a Mataró. Una manera de trobar-se, de celebrar, ... que ha aplegat molta gent. No és fàcil mantenir l'activitat i l'atracció. I com tot el sector associatiu en general, tot passa per moments diferents. S'ha de reconèixer les persones que ho fan possible, i cal encoratjar perquè la seva presència a la ciutat sigui en àmbits variats i de participació ciutadana.
La Romeria és un cap de setmana per sortir, visitar les casetes, anar de tapes, gaudir dels balls, conversar, trencar la rutina. I així ha estat.