Translate

dimarts, 20 de març del 2007

CRÓNICA DEL MARESME en un cap de setmana

Foto: Quico Melero
1. PINEDA DE MAR AMB LA GENT GRAN.
Sempre que hem avançat en aquest país en polítiques socials ha estat amb governs socialistes, per molt que alguns volguin negar l'evidència: amb l'educació universal, amb la salut per a tohtom, amb el dret a una pensió, amb l'atenció a la dependència. Quatre moments crucials per al nostre Estat de Benestar.
Divendres passat vaig tenir l'ocasió de presentar la Llei de Dependència, com ja és coneguda, i la Llei de Serveis Socials de Catalunya davant unes 100 persones en un acte organitzat pel PSC de Pineda de Mar al Casal d'Avis de Poble Nou. L'acte el presidí Xavier Amor, el candidat socialista a la alcaldia. Més atenció social forma part del seu compromís i del seu projecte per Pineda.
La feblesa del nostre estat de benestar fa que siguin les famílies en solitari, i en particular les dones, les que es facin càrrec de la cura de les persones amb dependència. Aquesta demanda social forma part de la nostra agenda política. Aquestes lleis otorguen nous drets socials, i per tant, més serveis per les persones i les seves famílies, i de forma més universal.
2. MÉS SERVEIS DE SALAUT A MATARÓ.
La falta de previsió en equipaments i serveis de salut al Maresme per part dels governs de CIU, ha provocat una sobrecàrrega dels espais i dels professionals de salut, i som els usuaris de la sanitat pública els que paguem les conseqüències.
El govern de la Generalitat està posant remei. Una prova és la col.locació de la primera pedra del CAP de la Llàntia, dissabte passat amb la consellera Marina Geli i l'alcalde Joan Antoni Baron. Com va dir aquest, adéu a la "cuesta". El Pacte de ciutat signat la legislatura anterior entre l'ajuntament de Mataró i la Conselleria de Salut es diu 50 milions d'euros en millores i nous equipaments sanitaris: el CAP de la Llàntia, les reformes i ampliació dels CAPs de Ronda Prim, Cerdanyola i Cirera Molins, l'ampliació de l'Hospital, la llar Cabanelles,...
S'ha acabat el mirar als ajuntaments des de la malfiança. La cooperació entre Govern i ajuntaments dóna com a fruit aquestes obres que es comencen a visualitzar.
Més població necessita de més recursos. On eren les prioritats i l'atenció a les demandes de la població en els últims anys de governs de CIU? varen viure dels rédits i en la esterilitat.
3. LA FEINA BEN FETA A SANT ISCLE DE VALLALTA.
Dissabte 16 també la presentació d' Eduard Turon, alcalde i alcaldable socialista a Sant Iscle de Vallalta. Bon ambient, gent, tossuderia per la millora del poble, bona feina, i projectes de futur. Amb la sostenibilitat com a bandera. Visita a les obres del nou dispensari, i les obres del nou CEIP en marxa. Imparable.
4. AMB ELS PROFESSIONALS DE SALUT A TORDERA.
Amb la consellera Geli i el nostre candidat Josep Romaguera. Molta assistència i bon clima. Visita del CAP, també sobrecarregat per l'accelerat increment de població i la falta de previsió dels governs anterios. El nou CAP de Tordera serà una realitat ben aviat com va assegurar la consellera, que compta amb pressupost per aquest any. El govern municipal convergent ha fet els deures tard en la tramitació i cesió dels terrenys i ara no valen les falses excuses.
Un bon diàleg entre la consellera, en Josep Romaguera i els professionals: més coordinació entre l'atenció primària i els serveis especialistes, els canvis de la societat es percep en les consultes al metge, la necessitat d'un nou paper en la infermeria, la necessària coordinació entre els serveis de salut i els serveis d'atenció social,... La implicació de molts professionals és el que ha fet aguantar aquesta saturació dels nostres serveis públics.
5. SANTA SUSANNA NECESSITA FER LA TRANSICIÓ.
Més recorregut pel Maresme en el mateix dissabte. Presentació de la nostra candidata socialista a l'alcaldia, Trini Fuentes. Amb la presència de companys i companyes socialistes de la comarca caps de llista de molts municipis, i veïns i veïnes del poble que volen i necessiten aquest canvi.
Perquè si en algun poble hem de canviar urgentment la manera de fer política, aquest és Santa Susanna, amb un alcalde inhabilitat per prevaricació. Trini Fuentes és el canvi que el poble necessita, un canvi per més transparència, diàleg i democràcia . Trini Fuentes és la garantia de la governabilitat, una governabilitat amb compromís pels interessos col.lectius i no pels interessos foscos i personals que és descrédit de la bona política. Cal combatre la por de 30 anys de poder.
6. DOSRIUS, "UN POBLE AMB VIDA".
Aquest és el propòsit del seu alcalde, Josep Jo, i alcaldable socialista per les properes eleccions municipals. En un sopar amb prop de 400 persones i la consellera de salut varem acompanyar en Josep Jo. Es va fer balanç de l'acció feta i es va presentar els nous eixos. Un poble amb vida no és un poble dormitori i de segona residència passada a primera però sense serveis. L'aposta socialista a Dosrius crea serveis que cohesionen i fa restar la gent al poble, crea infraestructures i millores com és en la mobilitat. Afronta les noves demandes d'un poble que creix però sense perdre qualitat de vida.
7. MOLTA FORÇA A ARENYS DE MUNT.
Radio i un passeig el diumenge per Arenys de Munt amb Rosa Albiol, candidata a l'alcaldia, i Manuela de Madre. Dues dones amb força i que saben el que volen. Molta gent al carrer i molta gent que s'apropa. Veïnatge i bon fer el de Rosa Albiol. I una candidatura amb formació, preparada, amb projecte i amb un bon lideratge. La veritable alternativa.
8. EL CANVI QUE NECESSITA ARENYS DE MAR.
Diumenge també es va presentar els eixos del programa socialista per Arenys de Mar. Amb batucada, graffiti i calçotada després de l'acte electoral. Paraula i festa.
La paraula de Manuela de Madre i la indignació contra el PP i els seus "voceros" que volen desacreditar la política i el govern des de la mentida i l'afany de poder. I la paraula amable com a dona compromesa i des de la empatia que s'aprén en la política municipal com a alcaldessa.
La paraula compromesa de Ramon Vinyes, candidat a l'alcaldia. Brillant en la seva valoració de la situació política d'Arenys, una situació de desert i de crisi de governabilitat. I brillant en els seus compromisos com a candidat:
1. Trenquem barreres: la igualtat d'oportunitats i com a exemple més i millor transport urbà.
2. Construïm junts: des del diàleg i la participació per fer més ciutadania, i com a exemple el suport al teixit associatiu i l'alcalde des de la proximitat en la resposta.
3. Preparem el futur: amb estratègia per un municipi viu i competitiu, i com exemple la ciutat digital.
4. Com a casa teva: el poble amable i amb serveis, i com a exemple la creació de l'oficina integral d'atenció ciutadana .

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això Consol es el fruit de la il·lusió per un projecte,i perque no dir-ho, la gràcia de saber fer que els altres s'entusiasmin amb tot això, gent com tú que dones el teu suport incondicionalment i molt de treball fa que les coses surtin bé.
Un petó
Rosa Albiol

xfebrer ha dit...

Arenys de Mar necessita el canvi com l'aigua per beure, o millor dit, com l'aire per respirar, després de quatre anys d'asfíxia, amb un govern cansat i feble, i uns dirigents que han perdut el nord.
Arenys de Mar no pot permetre's el luxe de perdre quatre anys més de la nostra vida. Arenys necessita el canvi ja!

Anònim ha dit...

Intens cap de setmana, noia! però... em consta que vas gaudir molt, se't nota!
Un petó.