Translate

divendres, 3 de febrer del 2012

La suspensió del Ple municipal de Mataró

Ahir dijous 2 de febrer, l'alcalde de Mataró, Joan Mora, va suspendre el Ple Municiapl ordinari de l'Ajuntament de Mataró convocat per aquest dia. Que jo recordi és la primera vegada que passa en democràcia.

La raó que es va donar al migdia quan l'alcalde va prendre la decisió va ser per les "previsions meteorològiques". Tots estàvem al corrent de l'onada de fred i neu, segons previsions, per ahir a la tarda al litoral. Però, sincera i responsablement, cal dir que era una mesura del tot exagerada i improcedent. Perquè eren previsions i per tant encara faltaven moltes hores, perquè els afectats, és a dir, regidors i regidores, mitjans de comunicació, treballadores de la casa, tampoc era tanta gent mobilitzada i per tant, si la situació s'agreujava -i no va ser el cas-, era fàcil resoldre-la. I sobretot i especialment, perquè és un deure cívic, democràtic i polític, procedir a desenvolupar el Ple Municipal convocat amb tota la normalitat. O és que els treballadors van deixar d'anar a treballar ahir? Mal precedent.

Després el Govern Municipal va excusar que estava reunida la "comissió de crisis" davant els pronòstics del temps. Cal dir que era una reunió convocada pel mateix alcalde i que la reunió era a les 18 i el Ple a les 19, i que en qualsevol cas, la comissió podia continuar el seu treball si hagués estat necessari. Per tant, tampoc s'aguanta la raó.

Més enllà de l'exageració, el ridícul, les bromes i comentaris que ahir van provocar a les xarxes socials mataronines, no és justificat, no és bo per a la imatge dels càrrecs públics, que recordem que som servidors públics, i sobretot no és bo per al funcionament de la ciutat.

Les raons donades pel Govern Municipal, tímidament (també cal dir-ho), no són raons. I potser caldria pensar si n'hi ha d'altres, o forma part del desgavell d'aquest govern.

Ahir l'ordre del Ple constava de 27 punts. D'aquests només 4 eren a proposta del Govern, i temes del tot ordinaris i de tramitació, res de nou, cap projecte nou. La resta, 23 punts de l'ordre del dia, a iniciativa de l'oposició. La mateixa tònica dels plens dels darrers mesos.