Translate

dijous, 29 d’abril del 2010

La llei d'acollida

Dimecres 28 d'abril varem aprovar al Parlament la Llei d'Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.
En la foto una bona representació d'entitats, associacions, agents socials i econòmics, i món local, la consellera Carme Capdevila, el secretari d'immigració Oriol Amorós, i diputats ponents, Pere Bosch, Jordi Miralles, i jo mateixa.
Com aquests dies he anat explicant, la integració de les persones immigrades és un dels reptes que tenim ara mateix. No ens podem permetre una societat trencada en comunitats aïllades, ni persones que restin excloses. La fortalesa d'una societat es mesura pel seu grau de cohesió i en aquests moments, i de forma estratègica, la integració esdevé prioritari.
Com també dèia en un altre escrit anteriorment, i com vaig dir en la meva exposició, per a la integració es necessiten dues condicions: voluntat de pertànyer per part de les persones immigrades i oportunitats per part de la societat.
Davant els impactes de la immigració, ni negar els reptes, ni tancar els ulls, ni fer proclames demagògiques i simplistes,... cal comprendre la realitat i treballar com hem fet amb la Llei d'Acollida.
La llei va ser aprovada amb els vots a favor del PSC, ERC, ICV-EUA i CIU.
Us convido a seguir la meva intervenció durant el debat plenari aquí