Translate

dissabte, 2 de juny del 2007

Setmana de pactes

Segona part de les eleccions. Anàlisi dels resultats i pactes de govern.
No són temps de majories absolutes generalitzades. Els ciutadans, els que participen, obliguen als acords. I crec que els acords es basen en la proximitat dels projectes i polítiques que s'han de desenvolupar. Tot i que cada poble és un món i a vegades juguen els personalismes.

Els socialistes fem una valoració en general positiva al Maresme. Som la primera força en nombre de vots, augmentem vuit regidors més, i assolim l'onzè conseller comarcal. Molts bons resultats a Mataró, Masnou, Malgrat, Pineda, Palafolls, Dosrius, i oportunitats de formar govern a d'altres com Arenys de Mar o Calella, Premià de Mar recuperem confiances, i continuem augmentant a Sant Cebrià malgrat la majoria de CIU. També ens lamentem de la pèrdua de les alcaldies de Vilassar de Mar i Caldres d'Estrach pel que representen aquests poblacions i per la bona feina dels companys. A Cabrera entrem al consistori, i mantenim regidors a altres pobles.

Darrera d'aquests resultats hi ha gent, hi ha projecte, hi ha organització. Des del poble més petit com Orrius al més gran com Mataró. Valoro que hem realitzat una bona campanya, hem fet federació, equip i comarca. Des de la nostra presència a tots els pobles i amb una considerable renovació (19 caps de llista de 28) tan pel que fa a les persones com a les noves idees i compromisos que el Maresme necessita. La dificultat, de tothom, és fer arribar tot això a la gent.

Segona reflexió. Insisteixo una vegada més que en aquests propers anys haurem de prendre decisions pel que fa al conjunt de la comarca. En qüestions de mobilitat i creixement. I tenir clar què volem ser. Aprofitar el nostre entorn metropolità com a oportunitats, sent protagonistes també de les decisions d'aquesta regió metropolitana pel que fa a les infraestructures, l'economia, la cohesió. Em sembla que ho tenim clar i ho volem compartir amb les altres forces polítiques i la societat civil. Des del diàleg.

I tercera reflexió sobre els acords de govern. Aposta pels pactes d'esquerres, també respectant la particularitat de cada poble, que hi ha de tot. Però és una oportunitat i algú es pot confondre si no és capaç de mirar més enllà del seu melic.

foto Santi Fontbona, primer secretari del PSC del Maresme
Si voleu conéixer els resultats del Maresme, cliqueu aquí

1 comentari:

Anonymous ha dit...

i no dius res de Cabrils...