Translate

dijous, 3 de maig del 2007

Més inversió pel Maresme

El Maresme ha crescut considerablement en els darrers anys, sense una planificació urbanística sostenible que els socialistes del Maresme sempre havíem reclamat. El que ha provocat un consum exagerat de sòl, models difusos contra la sostenibilitat, una disgregació dels nuclis urbans, més necessitat de mobilitat, i un colapse dels serveis públics que es veuen afectats per un increment de població. Aquest increment es deu a població que s'ha desplaçat cap a la nostra comarca i al creixement accelerat també de la immigració, bàsicament.

Les prioritats que els pressupostos de la Generalitat en inversió al Maresme des del 2004 responen a aquesta situació. Volen resoldre aquests dèficits en serveis de benestar, bàsicament ens serveis de salut i en equipaments educatius com a primeres necessitats.

El gran increment en les inversions al Maresme va ser al 2005 respecte als anteriors, que va augmentar més del 100%, al 2006 s'ha mantingut, i per aquest any 2007 l'increment creix un 20,34%, concretament el pressupost es situa en 77.519.101 €. Estem parlant de pressupostos d'inversions, d'obres per dir-ho d'alguna manera entenedora, sense tenir en compte el pressupost corrent, que és la despesa dels serveis i altres equipaments ja en funcionament, o subvencions o convenis de col.laboració...

Dels pressupostos del 2007 destacar algunes prioritats:
1. La major part de les inversions, igual que en els darrers tres anys, són per equipaments escolars, amb unes 11 actuacions en tota la comarca, entre millores, nous centres,...
2. A continuació les inversions en serveis de salut. De fet el Departament de Salut té disposa d'una planificació fins el 2010 al Maresme per cobrir les necessitats que tenim.
3. L'habitatge també entre dins les inversions a la comarca, amb actuacions a unes tres municipis, alguns com Mataró feia uns 20 anys que el Govern de la Generalitat no hi invertia.
4. La mobilitat continua sent un repte. Ja en parlarem. Però només apuntar la millora en algunes carreteres, l'inici de la sortida nord de la C32 a Mataró aquest any, i un apunt més que ens afecta a tothom (vull dir administracions, formacions polítiques i societat civil) que haurem de prendre decisions.
5. La millora en el cicle de l'aigua amb inversió en la xarxa Ter que ha de millorar l'abastament del Maresme.

Al Maresme necessitem per tant, inversió per recuperar qualitat en l'atenció a les persones (especialment educatiu i sanitari), inversió en la millora de la mobilitat, en més vivenda digna i accessible, ... i també instruments per situar-nos com a protagonistes en el motor que suposa la regió metropolitana i Barcelona com a centre, i eines de cohesió i sostenibilitat urbanística i de mobilitat (rodalies de RENFE una gran assisgnatura pendent).

Els pressupostos d'enguany continuen creixent, continua augmentant el nivell d'inversió i ho celebrem. Al costat d'aquestes oportunitats de creixement, hem d'aprofitar per prendre les decisions oportunes pel que fa a planificació, economia competitiva, mobilitat i connexió.

Per saber més
El pressupost d'inversió al Maresme creix més del 20%
Principals Inversions per municipis
La sortida Mataró C32

2 comentaris:

Ramon Vinyes ha dit...

L'esforç que des de la Generalitat s'ha fet en el Maresme és evident i en poc temps podrem veure encara més fruits.
Per això és tan important que els diputats coneguin el territori i les seves necessitats com tu saps fer.

Pilar Ventura Py ha dit...

Consol tenir una persona com tu al nostre parlament és una garantia de justícia social, transparència i claretat. Em sento orgullosa de la nostra família socialista, de pertànyer a ella i tenir-te com a germana de l'ànima. La festa d'ahir a Cabrera de Mar va ser lluïda i enriquidora humanament. Pels comentaris al meu blog en els posts d'ahir i abans d'ahir, em sembla que estem despertant consciències. No te'ls perdis, quan tinguis una estona, no tenen desperdici. Comença pel del dia 5 i després el del dia 6. M'encanta això del blog, és una magnífica eina de comunicació.

Pilar Ventura Py