Translate

dissabte, 14 d’abril del 2007

En Lluís Lligonya


En el comiat de la mort sempre se'ns remou alguna cosa. T'adones de la fina línea que separa l'existència i el buit. I li donem transcendències per molta austeritat en la que volguem viure el moment. Perquè és inevitable.

Tot i esperat, per una malaltia maleïda, ens ha torbat la mort d'en Bis, en Lluís Lligonya, impulsor i director de tvmataró. Ens ha permés aquest mitjà, que vol ser plural i independent, que recull la vida de la ciutat i de la comarca en tots els seus escenaris. I moltes imatges, darreres les quals ens hem apropat els uns als altres. Ara a continuar amb el repte i el compromís. I abans de la tele, sindicalista i treballador pels drets i les llibertats.

Amb en Bis ens havíem anat trobant en actes de la ciutat i la comarca, ell amb la càmera i la cigarreta. Un anàlisi que calia escoltar, una pregunta que descol.locava al començament, pragmatisme i les paraules les justes sobre la realitat que mirava i em feia pensar, i amabilitat i bon fer.

I la seva serenitat no li ha faltat a l'hora d'afrontar la malaltia. I avui també ha sabut com acomiadar-se. Coherència per aprendre.

Article de Manel Cuyàs a El Punt
Post de Jose Luís López Bulla