Translate

dissabte, 10 de març del 2007

MÉS IGUALTAT


Escric aquest post després del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora.
Perquè aquesta setmana ha estat especialment treballadora. Però ja va bé per fer balanç d'alguns actes en els que he pogut participar. Sobretot destacar dos moments, molt vinculats a les properes eleccions municipals.

La presentació de les candidates socialistes a les properes eleccions municipals en un acte molt significatiu a Esplugues. Ens va acollir la seva alcaldessa i companya anteriorment al Parlament, Pilar Diaz, amb la participació de moltes dones alcaldesses i alcaldables. Companyes com la mateixa Pilar, la Imma Moraleda, Lourdes Muñoz, Ana del Frago, Núria Segú,... que compartim generació, vivències, projecte, i converses tant de feina com d'experiència vital.
També hem pogut estar amb Manuela de Madre, Carme Figueras, Maite Arqué, ...i tantes altres dones que a més de ser dones, ens uneix una manera de fer, de pensar i actuar en política.

L'acte de celebració del dia de la dona treballadora a Esplugues, ha estat una escenificació del que volem que siguin les polítiques municipals: més igualitàries, més justes, més amables, més adequades a les realitats dels nostres pobles i ciutats, i amb més mirada de dona perquè sumin i perquè guanyin. Una altra manera de fer política perquè els nostres municipis ho necessiten i perquè la política també ho necessita.

El PSC fa una aposta per la igualtat. Perquè, sense cap dubte, és la millor i més justa manera de representar els ciutadans i ciutadanes. La participació de la dona en la vida pública, relegada sempre només a l'àmbit privat, ha estat llarg i costós. Encara ara queda camí per recórrer. Però s'ha de recórrer pel principi d'igualtat i perquè la dona aporta canvi i altres mirades diferents.

La participació política necessita de la participació de les dones. La política social, educativa, de suport a la infància, a les famílies, a la gent gran,... han innovat des de la participació política de dones. Però no només les polítiques socials, pel fet ser un àmbit on tradicionalment les dones han tingut cura des de l'esfera privada. La política urbanística, de gestió de l'espai públic, de la promoció econòmica, ... des del lideratge d'una alcaldia, també necessiten la mirada de les dones.

Un segon moment del dia. Intens, agradable, viu, sincer, compartit, ... i també ple de política, crec que de la bona política. Bona política perquè és compromís per l'espai on vivim i amb la gent que vivim que són els nostres pobles.
8 de març, 8 candidates socialistes al Maresme.
Prop del 30% de alcaldables dones a les properes eleccions municipals. Anem pel bon camí i no ens hem de quedar aquí.

Conxita Campoy i la seva llesta experiència a Malgrat, Trini Fuentes per canviar la política a Santa Susanna, Pietat Jimenez per donar un tomb a Sant Pol, Carme Bastida i la joventut formada i compromesa per renovar Llavaneres, Rosa Albiol i la seva força per Arenys de Munt, Pilar Ventura amb la seva mirada tendre i forta per Cabrera, Ma Angeles Montoya des de les conviccions fermes i inconformistes per innovar Teià, i Carme Magem amb la valentia de guanyar la plaça d'Orrius. Dones que encapçalen equips i no llistes (com diu l'amiga Pilar) per renovar els seus pobles.

En el transcurs del sopar hem pogut compartir taula també amb moltes altres companyes, Lourdes Muñoz, secretària de la dona del PSC que no perd ocasió per reivindicar, Maria Badia , eurodiputada i entusiasmada amb el míting de Ségolène Royal del qual acabava d'arribar. I moltes més, només per nomenar algunes com la Maribel Illescas d'Arenys de Mar, Ma Jesús Fanego de Premià, Carmen Esteban de Pineda, Carme de Malgrat, o Marian, Joana i Gloria de la sectorial de la dona de Mataró amb una feina visible, seriosa i de presència a la ciutat.

No he volgut fer farragós aquest post amb tants noms de dones, simplement deixar constància d'amistat i de militància compartida.

Gràcies a totes.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Consol, amb dones com tu ho aconseguirem.
Salut i força!

Consol Prados Martínez ha dit...

I com tu. Amb aquestes trobades carreguem forces. I també amb les trobades al ciberespai. És una descoberta.

Joana ha dit...

Crec que granet a granet ho conseguirem, no serà sencill, ho se, però no tenim que decaure.
Vaig gaudir molt dijous, malgrat la son de divendres!

Carmen Bastida ha dit...

Moltes gràcies Consol. Ets un referent.

M'alegro que t'hagis sumat a la blogosfera, un espai de reflexió més a compartir.

Una abraçada enorme,

Carme

Anònim ha dit...

Mira que som guapes les marismenyes, sanotes, aixerides i rialleres. La nostra força tindrà una influència que serà reconeguda en el devenir del temps. Sortirem poc als "programes del cor", però de ben segur que farem història estimada Consol "Pratensis", encara que sigui aquella història que no surt als llibres (que encara està per veure). Una abraçada virtual que espero donar-te en directe ben aviat.

Pilar Ventura

Consol Prados Martínez ha dit...

Gràcies a totes i que no decaigui.