Translate

dilluns, 26 de febrer del 2007

Mataró versiona els Pastorets

Dissabte a la nit vaig assitir al concert Mataró versiona els Pastorets al teatre Monumental, amb motiu dels 90 anys de Pastorets. 90 anys!! Pastorets és patrimoni cultural de la ciutat. I aquest patrimoni crec que representa moltes coses: molta gent que durant generacions han creat i mantingut aquest espectacle, que s'han creat relacions i expressions culturals enriquint el teixit associatiu de la ciutat, que ha estat una escola de treball en equip i una escola de teatre, que han sumat per ser també referència de la ciutat. Teatre i música i presència des de Sala Cabañes. Moltes felicitats.

Vull destacar també el concert. Va ser tot un encert. Les músiques de Pastorests interpretades per músics mataronins actuals i versionades en diferents estils. Molta gent va passar per l'escenari, i vaig quedar encantada de veure la vidilla que té la ciutat, també, en termes musicals, i el que és important, com de bé s'ho passa la gent. Un concert divertit, bonic i ben treballat, des del suport tècnic de la Casa de la Música Popular.

Crec que és just reconèixer la tasca que està fent la Casa de la Música Popular per incentivar, per crear contactes, per formar, per fer cultura en definitiva. He tingut el plaer de seguir una mica el projecte impulsat per Pau Manté, Jordi Herreruela i altres. I les il.lusions del començament són una realitat que crec que la ciutat ha d'agrair. És la cultura des de la creació, des del tothom, des de les escoles i els barris. Recordo algunes converses, sent regidora de joventut, amb aquests amics que em van ensenyar que la política cultural d'una ciutat com Mataró no és només omplir de programació, que també i per a tots els públics, sinó de crear vincles i treballar l'interès des de la creació i la participació. Apropar-la a nous públics perquè tothom tingui accés a la cultura, i cultura són moltes expressions i diverses com diversa és la mateixa ciutat i la seva gent.