Translate

dimecres, 16 de maig del 2007

La desesperació de CIU

Molt desesperats deuen estar a CIU quan han entrat en campanya amb l'amenaça de la immigració. No plantegen com afrontar aquesta qüestió com a fet estratègic per molts pobles i ciutats que ho és. Sí recorrent a la por i la fàcil demagogia d'indentificar immigració amb inseguretat.

Ho ha fet Artur Mas, crec que en un gest de la més pura demagogia de manual, a l'afirmar que Catalunya és el territori del reclutament de terroristes islamistes. Tots els partits, tots, l'han qüestionat. I a nivell local el candidat convergent Joan Mora, per cert, que ni viu a Mataró i que dubto hagi trepitjat els barris on ara aterra des de l'alarmisme. No és de rebut. No es pot afirmar coses que no estan contrastades, i no se li pot dir a la gent que el seu barri no té futur (especialment quan es viu lluny d'aquesta realitat i és fàcil parlar). Perquè la gent espera respostes i confiances, no ens confonem.

Si pretenen desgastar el govern, l'únic que desgasten és la convivència. Si pretenen treure rèdit electoral, l'únic que treuran serà el descrèdit cap a la política. CIU cau en les pràctiques sense escrúpols. I això és una falta greu. Quan s'arriba aquí és que estan molt necessitats d'arguments i projecte.
Aquests missatges alarmistes no són polítiques resolutives, només persegueixen aflorar els temors per un grapat de vots. I això és una falta greu a la convivència.

És que no podem parlar d'immigració? i tant que sí, és necessari perquè és una realitat, i s'ha de parlar i s'ha d'actuar. Però des de la veritat i amb les polítiques necessàries per afrontar aquest repte, i des de l'interès comú i no els interessos electoralistes. De la immigració és necessari que fem polítiques, i no política de la immigració. En bé de la cohesió.

4 comentaris:

Joana ha dit...

D'acord amb tot Consol.
és evident que pot ser un problema de convivència, si no és tracta com cal, però d'això a fer com CiU o bé com el PP de Badalona... patètic, del tot.
Un petó.

Anonymous ha dit...

Aunque no vivo en Mataró desde hace 6 años, continuo interesandome por su politica y su vida social. No en vano sigue alli mi familia y mis raices.
La inmigracion sin duda hace tiempo que es un problema, un problema Europeo y a pequeña escala local basicamente por la convivencia.
He vivido durante varios años antes de marcharme de Mataro en el Palau. Alli es muy importante la comunidad musulamana, jamas tuve ningun problema de convivencia apesar de tener varios vecinos en mi comunidad.
La convivencia es entre otras cosas el esfuerzo en intentar acercamientos, mezclarnos enriqueciendonos y trabajo del dia dia por ambas culturas.
La demagogia de la derecha no ya en Mataró si no en buena parte de Europa consiste en utilizar un conflicto tan delicado como arma arrojadiza electoralmente.
Hay temas de estado que se debe trabajar codo con codo todos los partidos politicos y asociaciones vecinales, uno de ello es la inmigracion.
Ni este tema que nos ocupa, ni el terrorismo deben ser motivo de crispacion para la sociedad, si no muy al contrario temas a tratar en los fueros pertinentes por los politicos que elegimos y trasmitir al pueblo sensacion de seguridad y control.
Nadie puede ser alcalde de una ciudad que no conoce, que no vive, que no respira. Mal debe andar CIU de candidatos para no presentar a un Mataronino.
Abajo la demagogia, arriba la politica constructiva.

Anonymous ha dit...

El comentari anterior es de Lola Pineda.

Anonymous ha dit...

La vostra opinó es legítima, pero tenim tendencia a criticar políticament alló que ens interesa envers l’adversari poltic, la força de l’expressió i sentiment son sempre defensables envers interesos. Sigueu coherents amb si mateixos i amb la vostra forma de ser i personalitat i critiqueu a Montilla o Zapatero que no ho fan tot bé,evidentment a les altres formacions i politics també.Felicitats per el Bloc.